Dip Dye - Allt om färggraderat hår (Ombré) och färggraderade kläder/föremål

Vad är Dip Dye?

Dip Dye är en teknik som förvisso funnits en längre tid men som verkligen tagit fart den senaste tiden där man färgar något i en gradering av olika färger vilket ger en väldigt framstående tonings-effekt på föremålet. Olika etapper har alltså olika färger i en Dip Dye vilket kan ge intrycket av att man doppat objektet i olika färgbyttor (därav namnet ”Dip Dye”) även om tillvägagångssättet inte är detsamma. Man vet inte riktigt hur idén till denna färggradering uppstod men med internets möjlighet till spridning har Dip Dye vuxit enormt fort och utvecklats till att idag vara en etablerad färgningsteknik som används i såväl hemmet som inom mode-världen.

Det finns framför allt två kategorier där Dip Dye slagit igenom stort och det handlar om hårindustrin samt inom klädtillverkning.

Att göra en Dip Dye på sitt hår har blivit en riktigt ”fluga” och ett flertal stora kändisar inom Musik/TV-världen har setts tillämpa denna teknik. Faktum är att det blivit väldigt stort även inom mode-världen där man dock valt att döpa om tekniken till Ombré och ett flertal modeller på catwalken har setts använda denna metod i sitt hår. Det kan vid första anblick verka väldigt svårt att göra en Dip Dye på sitt hår och även om det är lite tidskrävande och kan kräva lite träning för att få till ett perfekt resultat så är det egentligen inte speciellt komplicerat. Så länge man har rätt produkter och inte är stressad (se till att ha gott om tid) så kan man få till ett riktigt bra resultat på egen hand. Man kan även höra med sin frisör(ska) då många hårsalonger numer även erbjuder Dip Dye av hår, och ett annat alternativ är att köpa löshår som redan har en färdig Dip Dye.

Vi har lagt upp en guide för hur man gör en Dip Dye på hår för egen hand (med förslag på olika produkter) med instruktioner via såväl bild + text som video och denna hittar ni här.

När det gäller Dip Dye på kläder så är utbudet lite annorlunda då du inte gärna kan ta med dina kläder till något måleri och beställa en Dip Dye av dessa. Däremot går det utmärkt att antingen köpa färdiga färg-graderade plagg i butik eller att göra det själv i hemmet. Denna marknad växer något otroligt för stunden och färg-graderat tillhör höstens absolut trendigaste plagg vilket syns tydligt i butikernas utbud. Något som tydligt sticker ut i deras kataloger är att man även tagit fram alternativ där toningen mellan färgerna tagits bort och man istället kombinerar flera extremt kontrastrika färger med skarpa brytlinjer.

Givetvis har vi även en guide för hur man gör en Dip Dye på kläder för egen hand (med förslag på olika produkter) med instruktioner via såväl bild + text som video och denna hittar ni här.

3 Responses to Vad är Dip Dye?

Leave a reply